Translate

WebSta

Isnin, 9 Mac 2009

Mountain To Mountain Challenge 2009



Penganjuran ‘Mountain To Mountain Challenge 2009’ (M2M09) sebagai satu-satunya acara larian mendaki gunung (climbathon) yang berkonsep sirkit.

M2M09 merupakan kesinambungan acara Sirkit Kembara Negara yang telah dianjurkan oleh Persatuan Kembara Negara sejak tahun 2005 yang dijenamakan semula kepada Mountain To Mountain Challenge bagi memantapkan lagi acara climbathon di semenanjung Malaysia. Senarai sirkit dan tarikh adalah seperti berikut:

1. Sirkit Pertama – 5 April 09 (Gunung Nuang, Hulu Langat, Selangor)
2. Sirkit Kedua – 5 Julai 09 (Gunung Besar Hantu, Kuala Kelawang, N 9)
3. Sirkit Ketiga – 8 Nov 09 (Gunung Bujang Melaka, Kampar, Perak)

Dalam ketiga-tiga sirkit ni cuma aku pernah panjat Gunung Nuang je..lagi 2 ni la first time aku dengar nama tu..aku ni kira orang lama la dalam sirkit larian gunung ni..sejak 2005 (4 sirkit), tahun 2006 (2 sirkit je) aku miss 1 sirkit pasal kena pi kursus..tahun 2007 (3 sirkit) dan tahun 2008 takde sirkit ni hu hu...

Sila muat turun borang penyertaan "Mountain To Mountain Challenge 2009" di sini dan sini..


1 ulasan:

fusuna berkata...

wowwwww besnyaaa.....
tringinnyaaa nak masukkk