Translate

WebSta

Ahad, 28 Jun 2009

Standard Chartered KL Marathon 2009

Marathon aku kali ke-8 ni rupanya marathon paling teruk yang pernah aku sertai, tolak marathon aku yg pertama kali tahun 2004 kat Penang tu dan marathon Saberkas Sarawak 2006..timing aku semuanya bawah 3 jam 10..2 marathon Johor- 2nd Link, 2 marathon Melaka dan 1 marathon KL 2003..then marathon hari ni kedua teruk, 3 jam 38.52..rasanya marathon Saberkas time aku lagi teruk kot..tak ingat dah..

Sebenarnya hari aku bermula agak teruk pagi ni..terbangun dari tidur pukul 4:20 pagi!!Then kelam kabut naik motor dalam hujan renyai, sampai Dataran Merdeka pukul 4:50 pagi, hantar beg then terus ke starting point, flag off pukul 4:58 pagi!! So, aku berlari marathon kali ni tanpa warm-up langsung..

Walau pun aku tak training ikut program sepenuhnya..target time aku 3 jam 15..so split aku pagi tadi......
Lagi cerita pagi tadi...masa lari tadi aku perasan lebih dari 3 tapak kasut yang tercabut kat atas route tu..ngeri jugak la..sampai terkopak terus tapak kasut..ha..ha..then masa kat Lebuhraya Damansara (dekat susur ke Jalan Parlimen) aku berhenti bagi bantuan kat Midon..dia jatuh pasal cramp kedua-dua kaki)

Apa-apa pun tahniah kepada yang telah berjaya menamatkan marathon tadi, kepada yang tak dapat capai target..macam Ronnie, boleh cuba lagi...utk Murali yg tak menamatkan marathon tadi (control pace tu..pace hang utk 20 km pertama laju sangat)..utk Naresh Kumar (control pace)..sama juga Imran...hang lari 10 Km ke lari marathon!! Pace hang utk 5 km yg pertama 21 minit la!! Click here utk Garmin Connect..

Split per km - Km 1 - Km 34

Split per km - Km 10 - Km 42

My heartrate & pace graph

Split per 5 Km

Bersama geng biasa..

Bersama Naresh Kumar

Aku

2 ulasan:

zulhassan berkata...

ramai terlebih teruja tu yang laju sangat, buka turbo awal-awal lagi. Tahniah bro dan tq untuk tips2 larian sebelum ni.

Semuanya berjalan lancar hinggalah bila air tak ada aku pun krem macam mesin tak ada minyak.

M.r. B.r.i.L.L.i.A.n.C.e 2009 berkata...

hahaa..!! nasib kene tegur.!! klau x.. entahla..!! mau naek bas..!! biasa r bro.. kali pertma rase 42km.. walaupon mase agak trok.. tp puas hati.. dgn sakit2 yg saya dpt.. hahaahaha baruku tau 42km tue ape mende.!!