Translate

WebSta

Rabu, 28 Mac 2012

X-Country Taman Botani, Tasik Perdana

Event hari Ahad lepas, rasanya FTAAA dapat mandat dari DBKL pun last minute pasal tiba-tiba je organize event ni...rasanya info psl larian ni keluar lebih kurang 2 minggu sebelum event kot..aku dpt tahu pun pasal terbaca post kawan2 dlm Facebook..register RM15 dan takde t-shirt, nampak sgt buat keputusan last minute, t-shirt pun tak sempat nak print..last date register hari Sabtu lepas 24 Mac, ambik nombor bib pagi larian 25 Mac..x ramai yang join larian ni, pasal hari yang sama ada larian kat Klang, geng 2 alam pi kayuh basikal kat Kuantan Century Ride dan geng 3 alam pi masuk Triathlon Kenyir..

Aku pun, mulanya planning buat LSD je kat Bukit Aman dengan geng Pacemakers, but bila terbaca psl race ni...x jadi la LSD, pasal event ni x-country..so, dalam masa yg sama boleh la test kasut yang baru dapat bulan lepas..Brooks PureGrit, khusus untuk trail running..

Sepertimana tercatat dlm borang, event ni flag off jam 8:00 pagi...pasal start agak lewat, ada banyak masa la untuk warm-up sambil bertanya khabar dengan geng2 pelari tegar yang lain..sebaik je runner dilepaskan, macam biasa la....semua tekan turbo, psl fresh lagi kan..pusing Tasik Perdana, naik bukit sikit....terus ke National Planetarium, sampai kat depan Memorial Tun Abdul Razak, ada seorang runner Kenya sayur aku...mak aii, lajunya.....ringan je kaki dia..

Lepas pusing dalam Tasik Perdana, terus lalu ikut Padang Merbok..then masuk Persiaran Salahuddin, kemudian masuk trail road..kat dalam hutan tu la aku kena sengat lebah/penyengat kat tangan..pasal runner depan aku terpegang pokok yang ada sarang lebah/penyengat tu..(aku pun x pasti jenis apa, takde kerjanya nak check..haha)..sampai kat penamat, rupanya ramai lagi yang kena sengat....kejadian yang sama berlaku masa Merentas Desa FTAAA awal Januari baru2 ni, rasanya takde yg terpaksa dibawa ke hospital kot..

So, dipendekkan cerita, aku dikedudukan 11 kategori Lelaki Terbuka..dengan timing 45:33, kalau dlm borang tu FTAAA mention jarak 8 km je tapi sebenarnya 9.69 km..data & map kat Garmin Connect..klik sini..Foto klik kat sini..

2 ulasan:

RaYzeef berkata...

Tahniah No.11 tu...tengok runners pagi tu semua hebat-hebat belaka... mcm mana boleh terlepas Kenya sorang ni? Nasib x kena tebuan :)

Rozmi @ Amin berkata...

Thanks Ray...psl Kenya tu, ntah la..top runner semua angin je..dah la lari pakai 1 nombor bib je..