Translate

WebSta

Ahad, 12 April 2009

Orange Run 2009

Tengahari semalam dpt SMS dari kawan Midon..dia offer satu nombor untuk race ni, pucuk dicita ulam mendatang..kecik tapak tangan dulang aku tadahkan..berperibahasa la pulak..aku setuju je lah, pasal hari Sabtu lepas memang aku ada pi kat BHP petrol pump kat Kepong tu utk register but nombor dah habis la......then pagi tadi aku ambik nombor tu kat depan Maybank..semlm dia kata kategori Veteran (A) but pagi ni dia bagi nombor Open (C)..then bila tengok result penuh tadi baru aku tahu rupanya aku lari guna nombor Jasni (A777)..

Terkejut juga aku pasal dapat maintain pace...walaupun dah seminggu tak training..pasal anak kecik aku masuk hospital hari Selasa lepas demam panas..4 hari juga la kena tahan kat HKL..aku pun 2 malam juga la dok kat sana, langsung tak dapat training..nasib baik juga tengahari semalam (Sabtu) dapat keluar..

Pasal race tadi, Ahmad Lamchanak (Morocco) DNQ pasal dia bukan taraf PR..kesian dia..pasal dia dapat nombor 3, but apa nak buat.....syarat dah ditetapkan organiser..

Then tadi pun aku tengok Richard Habeya lari guna nombor veteran (A2765) but lastly dia slow down..kalau ikutkan official result dapat placing ke-7..tak pasti la dia ambik hadiah ke tak..huhu..Thanks utk Mr Tey for photo..

So, tadi aku dapat nombor 17 la..pasal Ahmad dah confirm DNQ..masa 43:59.59, average pace
4:07/km, distance 10.665 km.. Link kat Garmin Connect..

Terima kasih banyak-banyak kat Mat Sowoto pasal bagi pinjam kamera dia utk ambik gambar result kat bawah ni...ntah macam mana kamera aku bateri kong!! Yang peliknya semalam aku dah charge overnite..bateri dah mati kot..

Kalau sapa-sapa yg tak perasan, result kat bawah ni Mohd Hafiz Wong @ Wong Ah Tiam (C583) Nombor 20 Men Open (C) pun wujud sebagai pemenang tempat ke-10 kategori Veteran (A)..Ntah apa-apa la....



Map


My Split


Official Result Men Open (C)


Official Result Men Veteran (A)


Official Result Women Open (D)


Mat Sowoto & Ridzwan


Mat Sowoto & Mat Omar


Aku..Carbo loading..Nasi Lemak & Teh Tarik..


Satu-satunya gambar yg sempat diambil dgn kamera aku sebelum
bateri habisssss..bersantai dgn Mat Omar

4 ulasan:

zulhassan berkata...

powerlah hang....Tahniah. Bagilah tips sikit kat aku ni. Terutama speedworks.

Speed aku tak ubah2 dari tahun lepas dok kat 5minit 1km :(

Rozmi @ Amin berkata...

Dalam program training hang kena ada speed + endurance workout la cthnya 400 m x 5 pace 75, RBR 1 min atau pun fartlek..

Klang Pacers Athletic Club berkata...

Hello En Rozmi,terima kasih kerana melayari blog KPAC pagi tadi.Untuk maklumat encik,no bib C-2163 memang Jayakumar,ahli KPAC.Beliau mendapat nombor 3 kerana Ahmad Lamchanak C-2165 telah disingkir atas sebab2 tertentu.Sila rujuk ke pmtey2.multiply.com - gambar DSC_0301.jpg dan DSC_0303.jpg.Pada pendapat saya Jayakumar balik awal mungkin kerana tidak sedar yang beliau akan naik podium dan tempatnya telah digantikan oleh kawannya.Harap dengan penjelasan ini dapat mencerahkan keadaan.
Sekian,terima kasih.

MR Imran berkata...

haloo.. saya busy bro.. x dpt nk update blog.. huuu bro gamba saya xda dlm orange run.. adoiiii kechiwa... ahahahahahah