Translate

WebSta

Sabtu, 31 Januari 2009

Garmin Forerunner 405

Global Positioning System (GPS) base watch..actually jam ni aku beli thru www.thegpsstore.com USD299.95, plus shipping = USD402.89, so lepas convert ke RM bersamaan dengan RM1,421.09..Aku order jam ni pada 11 Sept 08, then terima parcel tu 2 hari kemudian..Jam yg aku order ni tanpa Heart Rate Monitor, pasal sebelum ni aku dah guna model Forerunner 305..(dah rosak) so guna HR Monitor lama la..Sebelum beli jam ni aku cuba juga google but tak jumpa satu pun review dalam BM so aku akan cuba kat sini..Terdapat lebih daripada 30 jenis data yang boleh direkodkan jam ni......Untuk membolehkan kesemua data ni diperolehi, kita kena ada HR Monitor@ dan Speed/Cadence Sensor##. Antara datanya ialah...

+cadence - steps per min or revolutions of the crank arm per min##
+cadence avg - average cadence for the duration of your current ride##
+cadence lap - average cadence for the current lap##
+calories - number of calories burned
+distance - distance traveled on the current run
+distance lap - distance treveled in the current lap
+distance last lap - distance of the last completed lap
+elevation - distance above/below sea level
+gps accuracy - margin of error for your location - my location accurate within 4 metre
+grade - calculation of rise over run - darjah ketinggian
+hr - heart rate in beat per min@
+hr graph - line graph showing your current heart rate zone ( 1 - 5 )@
+hr zone - current range of heart rate ( 1 - 5 )@
+hr % max - percentage of maximum heart rate@
+hr average - average heart rate for the run@
+hr avg % max - average percentage of max heart rate for the run@
+hr lap - average heart rate for the lap@
+hr lap % max - average percentage of max heart rate for the lap@
+heading - current direction you are traveling
+laps - amount of laps completed
+pace - current pace
+pace avg - average pace for the run
+pace lap - average pace in the current lap
+pace last lap - average pace during the last full lap
+speed - current speed
+speed avg - average speed for the run
+speed lap - average speed in the current lap
+speed last lap - average speed during the last full lap
+sunrise - time of sunrise based on your gps position
+sunset - time of sunset based on your gps position
+time - stopwatch time
+time of day - current time of day
+time avg lap - average time to complete the laps so far
+time lap - amount of time in the current lap
+time last lap - amount of time to complete the last full lap


Data akan disimpan dlm jam..utk memindahkan data ke dlm PC just plug in USB ANT Stick ke USB port PC..pastikan jam dlm lingkungan 3 meter dr PC, data akan dipindahkan secara automatik dan program Training Center akan launch..




4 ulasan:

fusuna berkata...

RM1,421.09 harga tidak termasuk heart rate monitor ka? so kalau temasuk skali lagi mahal lah eh? anyway, thanks a lot for the info!!!! mmg teringin nak ada jam ni..hehe..

Rozmi @ Amin berkata...

Tak termasuk HRM la..sebelum order jam ni aku cuba juga cari kat M'sia..ada jual kat Tmn Maluri (check local distributor dlm garmin.com), tanpa HRM lebih kurang RM1600 & with HRM RM1800..try tengok kat N.Zealand la, kot-kot lagi murah..

fusuna berkata...

okay..thanks bro!

Tanpa Nama berkata...

salam bro.
Shipping tak sangkut kat kastam dulu ke atau terus sampai kat address bro.t kasih.